20-04-11

Internetcensuur: gebruik van filters

Internet, censuur, filters

Kindermisbruik Amsterdam: Nederlandse overheid was op de hoogte

http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/archive/2011/01/06/kindermisbruik-amsterdam-nederlandse-overheid-was-op-de-hoog.html?cl

Op voornoemde link kreeg de vzw Werkgroep Morkhoven de volgende commentaar:

"Een verhaal over Marcel Vervloesem of kinderpornozaak Zandvoort mag nergens aandacht krijgen. Er wordt een leugen verteld, flink wat gerommeld en voila, zaak onder het tapijt.  TV uitzendingen zijn er alleen in Belgié, Duitsland en Frankrijk geweest. In Nederland zijn TV uitzendingen tegengehouden.  Als ik jullie verhaal lees dan is het onmogelijk maken van communicatie nog steeds het speerpunt.

In Nederland is men thans bezig om er een internet filter door te drukken. In België is er iets vergelijkbaars. Het enige doel is websites op zwart te kunnen zetten. In Nederland heeft de minister van justitie een keer gezegd dat het afgelopen moet zijn met die 'lastige sites'. Sites over hem en het nooit onderzochte kindermisbruik van de hoogste man van justitie, secretaris generaal Joris Demmink, moeten uit de lucht worden gehaald.  Bezoekers van dergelijke sites moeten geregistreerd worden.

De filters tonen aan dat men gevallen van kindermisbruik niet serieus wil opsporen.

Vier aangiftes over kindermisbruik tegen Joris Demmink, die zelf heeft toegegeven sex met minderjarige jongens te hebben, worden niet onderzocht.

Binnenkort worden wij in de gaten gehouden en sites als deze "op zwart gezet" zodat het laatste effectieve communicatiekanaal verdwijnt. 

https://www.bof.nl/blog/ https://www.bof.nl/2011/04/12/kiezen-we-eindelijk-voor-ve..."

https://www.bof.nl/blog/ 

------

Reactie van de vzw Werkgroep Morkhoven:

"Bedankt voor je informatie. Men heeft reeds al het mogelijke gedaan om onze blogs en websites van het Internet te laten verdwijnen. Zelfs onze Facebook accounts en groepen werden een paar maanden geleden gedesactiveerd en opgeheven (waardoor al onze informatie verdween).

En ik heb enkele maanden geleden vastgesteld (en dat gebeurde niet alleen in ons geval), dat bepaalde berichten en commentaren op Facebook werden weggefilterd.

Het is mij niet duidelijk op welke manier Facebook en Internet-politiediensten samenwerken maar een overleg en/of samenwerking zal er zeker wel bestaan.

In België hebben de Internetproviders enkele jaren geleden reeds, een samenwerkingscontract met Justitie getekend. En niemand weet natuurlijk wat dit samenwerkingscontract precies inhoudt."

13:54 Gepost door mediawatcher in Actualiteit, censuur, Internet, Pers, Persvrijheid | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet, censuur, filters |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.