21-04-11

Persvrijheid – Internetcensuur – Facebook

Gisteren, na de publikatie van het bericht 'Persvrijheid: internetcensuur - filters' op deze blog, ontving prinses Jacqueline de Croÿ plotseling een antwoord op de klacht die zij een 3-tal maanden geleden bij Facebook omtrent de desactivering van haar account 'Jacqueline de Croÿ' en de groep 'Droit Fondamental' indiende.
Bij deze desactivering verdween ook alle informatie van deze account en van deze groep op Facebook.

In haar antwoord deelde Facebook gewoon mede dat de prinses de 'gebruikersoveréénkomst had geschonden'.
Zij liet verstaan dat de desactivering van de account en de groep, onherroepelijk was.

De prinses reageerde niet omdat men toch niet veel wijzer wordt van dergelijke mededelingen en Facebook met de argumenten van een klacht blijkbaar geen rekening houdt.

Een paar uurtjes nadien werd haar Facebook account 'Jacqueline de Croÿ' plotseling opnieuw geactiveerd (http://www.facebook.com/profile.php?id=1273288285 - http://www.facebook.com/profile.php?id=1273288285#!/profi...).
De oorspronkelijke groep 'Droit Fondamental' op Facebook, met meer dan 2.000 leden/contacten, bleef echter gedesactiveerd zodat ook de informatie van deze groep, ontoegankelijk blijft voor het publiek.

Er werd intussen een nieuwe groep 'Droit Fondamental' geöpend op Facebook (http://www.facebook.com/pages/Droit-Fondamental/104249449...).

De prinses heeft ook een nieuwe account, 'Pcesse J. de Croÿ' genaamd, op Facebook geöpend (http://www.facebook.com/profile.php?id=100002090389128) voor zoverre deze account niet om dezelfde geheimzinnige reden als de eerste account, wordt gedesactiveerd.

In België bestaat er sinds enkele jaren een samenwerkingsakkoord tussen de providers en de Justitie.  

Men kan zich afvragen of dergelijk akkoord ook met Facebook bestaat.

-------

'Persvrijheid: internetcensuur – filters'
(http://persvrijheid.wordpress.com/2011/04/20/persvrijheid...)

De commentaren zijn gesloten.