01-05-12

Philips Healthcare is bezorgd over de onafhankelijkheid van de media

 

 

            PHILIPS HEALTHCARE

 

Persrbericht:

 

Safety Manager Ad van Rooij van Philips Healthcare maakt zich zorgen over onafhankelijkheid van de media. 

 

Het Eindhovens Dagblad schrijft op 7 juli 1989 het artikel over houtimpregneerbedrijf Carl Tissen te Luyksgestel “hout impregneren zonder het milieu te belasten” terwijl Carl Tissen zelf heeft uitgerekend dat zijn bedrijf jaarlijks ca. 16.000 kg. arseenzuur en 19.000 kg. chroomtrioxide (chroom VI) op een ongecontroleerde wijze in de compartimenten water, bodem en lucht brengt. Bij brief van 17 juli 1996 heeft hij daarover alle tweede kamerleden geïnformeerd maar is door deze 150 tweede kamerleden  voor kennisgeving aangenomen. Hetzelfde Eindhovens Dagblad schrijft in 2000 over arsenicum vergiftiging in Bangladesh de artikelen “Arsenicum is doodsgevaar voor helft Bengalezen” en “Grootste Massavergiftiging ooit bedreigt Bangladesh”.  Daarmee schrijft het Eindhovens dagblad feitelijk dat in Bangladesh als gevolg van arsenicum vergiftiging zo’n  80 miljoen mensen zullen sterven aan kanker maar dat het voor Nederlanders (en Belgen) gezond is. Geloof me: mede als gevolg van deze onjuiste berichtgeving in het Eindhovens Dagblad, die dat tot op de dag van vandaag weigert te corrigeren, zullen over 5 tot 10 jaar in Nederland en België ten minste 10 miljoen mensen vroegtijdig sterven aan kanker of andere ernstige vergiftigingsziekten. Dit vanwege het feit dat arseenzuur en chroom VI  sluipmoordenaars zijn die ophopen in het lichaam en de cumulatieve effecten met een e-macht verlopen. De massale blootstelling van deze stoffen is vanaf 1992 aan de gang. De snel stijgende curve in die e-macht begint na 25 tot 30 jaar. Dit betekent dat het aantal vergiftigingsslachtoffers (kankerdoden) als gevolg daarvan (samen met al het andere gif waaraan wij worden blootgesteld) de komende 10 jaar enkel in Nederland en België al ten minste 10 miljoen mensen zal bedragen. Voor bewijs lees het hieronder ingelaste artikel BEWIJS: Eindhovens dagblad schrijft tegenstrijdig over kankerverwekkend Arseen van 11 oktober  2007 in Het Echte Nieuws.   

                         

http://www.hetechtenieuws.org/2007-10-11.php

 

De Telegraaf  (Ron van Couwenhoven) schrijft daarover op 24 augustus 2004 het goede artikel  GIFTIG GEVECHT om bewerkt hout . Voor bewijs lees dat artikel op de Sociale Databank Nederland.     

 

http://www.sdnl.nl/ad-van-rooij-telegraaf.htm#KOLOM2

 

Daarna krijgen wij hierover in de Telegraaf geen enkel artikel meer geplaatst. Waar ligt dat aan? 

 

Al in 1990 heeft de Socialistische Partij (Remi Poppe) hierover het rapport “Duurzaam hout Goed fout” geschreven en bij brief d.d. 5 april 1991 de vereniging van de Nederlandse gemeente daarover geïnformeerd. Voor bewijs lees het hieronder ingelaste artikel BEWIJS: SP waarschuwde al in 1991 voor geïmpregneerd hout van 1 maart 2009 in Het Echte Nieuws.   

                         

http://www.hetechtenieuws.org/2009-03-01.php   

 

Ook aan verantwoordelijk minister Hans Alders (PvdA) van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer heeft voormalig Tweede Kamerlid Remi Poppe (SP) op 16 oktober 1990 zijn rapport “Duurzaam hout Goed fout” verstuurd, waarop minister Alders bij brief van 21 januari 1991 heeft gereageerd dat op grond van de 1250 mg/kg arseen in geïmpregneerd hout dit de grens van 50 mg/kg van gevaarlijk afval meer dan 10 maal wordt overschreden en dat het in de afvalfase inderdaad als gevaarlijk afval moet worden verwijderd en verwerkt. In de afvalfase is geïmpregneerd hout voor zo’n 60 % overgeschilderd en de overige 40 % zodanig verweerd dat het visueel niet valt te onderscheiden van niet geïmpregneerd hout. In een door A.M.L. van Rooij aangespannen rechtszaak heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bij bindende uitspraak no's F03.98.0171, F03.98.0179, F03.98.0180, F03.98.0181, F03.98.0182, F03.98.0183 en F03.98.0184 van 19 augustus 1998 dan ook beslist dat door de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak uitgebrachte deskundigenbericht is gebleken dat verduurzaamd hout niet visueel valt te onderscheiden van onbehandeld hout en dat het shredderen van afvalhout uit bouw- en sloopafval wettelijk niet mag omdat daarmee gevaarlijk afval wordt verdund met niet gevaarlijk afval. Op 19 augustus 1998 heeft Remi Poppe (SP) daarover kamervragen gesteld aan verantwoordelijk milieuminister Hans Alders. Voor het bewijs lees de volgende link op deSociale Databank Nederland.

 

http://www.sdnl.nl/poppe-1.htm      

 

Het Algemeen Dagblad heeft daarover op 31 juli 1999 het artikel “Provincies negeren verbod Raad van State op Houtversnippering” geschreven. De Cobouw heeft daarover op 7 september 1998 het artikel “Totaal verbod op vermalen van verduurzaamd hout” geschreven. Voor bewijs lees de volgende links.   

 

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/1999-07-31-ad-provincies-negeren-verbod-rvst-op-houtversnippering.pdf  

 

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/1998-09-07-cobouw-totaal-verbod-op-vermalen-van.pdf  

 

In strijd met deze bindende uitspraak van de Raad van State gaan de Nederlandse afvalverwerkende bedrijven gewoon door met het shredderen van afvalhout uit bouw- en sloopafval en daarmee met het verdunnen van levensgevaarlijk afval. De opvolgende verantwoordelijke ministers van Justitie Benk Korthals (VVD), Piet Hein Donner (CDA),E.M.H. Hirsch Ballin (CDA) en Ivo Opstelten (VVD) treden daartegen niet strafrechtelijk op en zowel het Algemeen Dagblad als wel de Cobouw schrijven daar niet meer over. Waar ligt dat aan?

 

Het gevolg daarvan is dat vanuit Nederland reeds in het totaal miljoenen tonnen van dit vermalen gevaarlijk afval (wat in verdunde vorm de grens van gevaarlijk afval nog vele malen te boven gaat)  naar de Belgische bedrijven SPANO te Oostrozebeke en UNILIN te Wielsbeke is gegaan wat in deze Belgische bedrijven is verwerkt in spaanplaat dat wordt gebruikt voor dakbeschot, wanden, meubels, keukenkastjes, etc. en vanuit België over de gehele wereld is verkocht. Op 19 november 1999 heeft de Gazet van Antwerpen daarover het artikel “Belgisch bedrijf verwerkt giftig hout uit Nederland” geschreven. Voor bewijs lees de volgende link:

 

http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/1999-11-19-gazet-van-antwerpen-belg-bedrijf-verwerkt-giftig-hout-uit-nl.pdf

 

De levering van dit gevaarlijke afval vanuit Nederland aan de Belgische bedrijven SPANO en UNILIN om er spaanplaat van te maken gaat gewoon door en de Gazet van Antwerpen schrijft er niet meer over. Waar ligt dat aan?

 

In het verleden heeft 2Vandaag in Nederland hieraan maar liefst vier goede TV-uitzendingen gewijd, welke u in de volgende links kunt bekijken:

 

http://www.mstsnl.net/video/2vandaag.wmv

 

http://www.mstsnl.net/video/wolmanzouten-2.wmv

 

http://www.mstsnl.net/video/van-rooij.wmv

 

http://www.mstsnl.net/video/pikmeerarrest.wmv

14:14 Gepost door mediawatcher in Actualiteit, Nederland, Pers, Philips Healthcare | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.