29-05-12

Belgische media slachten mensen af...

boem.gifHoe de Belgische media mensen met de pen afslachten

Op basis van een artikel over (vermeende!) aanranding in 'Het Nieuwsblad', werd de zwaar zieke Marcel Vervloesem op 19 januari 2012 aangehouden en voor 4 maanden opgesloten in de gevangenis van Turnhout.

Hij werd één keer in kritieke toestand overgebracht naar het hospitaal.

Marcel Vervloesem is ondertussen 10 dagen terug thuis en probeert zijn leven te hervatten.

Al wat de Belgische, subsidieafhankelijke staatsmedia deden was, over onder andere deze zaak, roddels verspreiden, zonder enige vorm van controle van hun 'bronnen', deontologisch totaal, onverantwoord en tegen alle regels in.

Vooral Het Nieuwsblad, via "verslaggever" Jef Van Nooten, ging zich te buiten aan het nakakelen van een voormalig psychiatrisch patiënte zonder zich de moeite te getroosten wat ze zei te controleren. Het gaat hier om Marcel Vervloesem's zus Maai die hij eerder nog zelf terug uit de psychiatrie heeft gekregen... 

Niet, één keer nuanceerde Jef Van Nooten zijn "berichtgeving", laat staan, controleren, maar plaatste alles neer als feiten.

Ook andere "media", handelden zo onvoorzichtig en deontologisch totaal onverantwoord.

Alleen de regionale zender in Turnhout nuanceerde omdat zij zich mogelijk beter geïnformeerd wist…

Niet alleen Marcel Vervloesem werd slachtoffer van die ongenuanceerde en niet gecontroleerde roddelterreur maar ook zijn kleindochter, onderbuur en een vierde persoon, om over de schade aan anderen maar te zwijgen. Zie HN-artikel "Vervloesem blijft langer in cel" van Jef Van Nooten daterend van 25 januari 2012, in de papieren versie.

Ondertussen kon ik zelf persoonlijk, gedurende de 4 voorbije maanden, meerdere personen, buren, familie enz spreken en had ik de mogelijkheid de pv's van de getuigenissen in te zien.

De pv's dateren van voor de 25ste januari 2012… Die zijn totaal in tegenspraak met wat Maai, de moeder van Dimitri Vervloesem, aan Jef Van Nooten vertelde. Maai (van Maria), staat wijd en zijd bekend om het verspreiden van buitensporige leugens en het feit dat ze zelfs twee stenen kan laten vechten.

Over Dimitri Vervloesem, toen minderjarige aanklager, die Marcel Vervloesem beschuldigde van verregaand misbruik, bestaat een dik dossier bij de jeugdrechter in Turnhout. De jeugdrechter had Dimitri verzekerd dat, wanneer die nog één keer moest verschijnen, hij overgebracht zou worden naar Ruiselede.

Over volgende feiten - niét 'vermeende' feiten in deze Jef Van Nooten (bekend met 'vermeend'?..) - werd Dimitri onder andere meermaals verhoord:

- Diefstal,

- Slagen en verwondingen aan en mishandeling van zijn moeder,

- Vernielen van huis en huisraad,

- Slagen en verwondingen en mishandeling van medescholieren,

- Vechtpartijen,

Hij heeft een andere jongere zodanig mishandeld dat die weken onder medische behandeling gestaan heeft.      

Hij werd door zijn vorige school buitengezet maar in de nieuwe school gingen de mishandelingen tov medestudenten gewoon verder.

Dimitri heeft wekenlang onder dagelijks toezicht gestaan van een speciale assistente.

Meerderen getuigen dat ze wisten, en zagen, hoe Dimitri, een jongen, van 17 jaar!, verplicht werd bij zijn moeder in bed te slapen… Dat hij thuis geen eten kreeg, de badkamer- en wc-deur op slot waren enz.

Maai en Dimitri staan erom bekend dat ze overal voortdurend geld en sigaretten gaan afluizen. Maar ook hoe zij materiaal ontvreemdt, zelfs simpele rollen wc-papier en vloerzeep.

Marcel, evenals de buren waar Dimitri voortdurend over de vloer kwam, stopten Dimitri (en Maai) geregeld geld en boodschappen toe uit medelijden. Dimitri mocht heel vaak met Marcel mee-eten omdat Dimitri altijd klaagde dat hij van zijn moeder geen eten kreeg.

Ondertussen verspreidt zich een foto van Dimitri Vervloesem met een vriend, waar hij (als minderjarige), opstaat al pronkende met verboden wapens… een soort zwaarden. Zelfs de datum staat er helder op, anderhalve maand voor de aanklacht tegen Marcel, wat "voorbedachte rade" doet vermoeden gezien zijn aanklacht.

Nochtans verklaarde de experte, juridisch aangesteld om de geloofwaardigheid van Dimitri Vervloesem na te gaan, dat Dimitri "toch zo'n goede jongen is" waarvan de leugens 'een normaal verschijnsel zijn om zijn verhaal van vermeende "aanranding" wat aan te dikken'… Zijn de doodsbedreigingen tov een meisje van 14 en zijn oom (Marcel Vervloesem) dat dan ook volgens haar?..

Marcel Vervloesem zou tov de media bij de raad van de journalistiek, een klacht moeten indienen én schadevergoeding moeten eisen voor zo'n schandalige, onzorgvuldige en tenslotte onverantwoorde 'berichtgeving' waarop uiteindelijk zijn aanhouding volgde.

De media, die veroordeelt ipv de rechtbank?! Waar hebben we dat de laatste tijd, nog gehoord…

 

Godelieve Vaesen, 24 mei 2012

De commentaren zijn gesloten.