31-10-12

De Persgroep mikt op de Nederlandse krantenmarkt

Persgroep.groepscomit.jpg

Vorig jaar schreef Paul Disco, docent Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, over de aanval die NRC Media uitvoert op de Persgroep. Hij vond dit een riskante strategie omdat NRC Media het als relatief kleine en jonge uitgever moeilijker heeft dan de ervaren concurrent. 

Geert Mak schreef vorige week een essay in De Groene Amsterdammer met als strekking dat het niet goed gaat bij NRC Media. Hij vindt dat niet alleen als trouwe lezer, maar ook als ex-werknemer met nog steeds vrienden op de werkvloer. Hij meldt dat de sfeer ingrijpend is veranderd: kritiek is niet meer welkom op de redactie, er wordt tactloos met mensen omgesprongen, kleurloosheid en enige angst zijn ervoor in de plaats gekomen.

Interessant in heel deze affaire is het onderstaande berichtje dat dateert van 1 juli 2009.
 
'De Persgroep moet NRC Handelsblad verkopen'
Het Belgisch mediabedrijf De Persgroep moet de dagbladen NRC Handelsblad en nrc.next verkopen. Dat is de voorwaarde die de Nederlandse Mededigingsautoriteit heeft opgelegd aan De Persgroep om een meerderheidsbelang te mogen nemen in de Nederlandse PCM Holding. De Persgroep, uitgever van onder meer Dag Allemaal, Het Laatste Nieuws en De Morgen, wil een belang van 58,4 % nemen in PCM Holding. De Belgische groep had zelf eerder al aangegeven de krant NRC Handelsblad van de hand te willen doen. Dat stond volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit echter niet in de oorspronkelijke plannen en zou De Persgroep zonder de verkoop een te dominante positie hebben verworven op de Nederlandse krantenmarkt.

De financiële managers van De Persgroep zijn de voorbije jaren zeker niet stil blijven zitten en hebben vermoedelijk een sluw plan bedacht om de voorwaarde van de Nederlandse Mededigingsautoriteit te kunnen omzeilen.

http://www.denieuwereporter.nl/2012/10/nrc-kiest-voor-de-...

http://www.denieuwereporter.nl/2012/10/de-nrc-cijfers-een...

http://www.express.be/sectors/nl/media/de-persgroep-moet-...

Foto: Groepscomité van De Persgroep

28-10-12

Facebook en privacy

mark-zuckerberg-obama.jpg

Ook zónder GPS-chip in je telefoon kan een facebookgebruiker gekoppeld worden aan een locatie. We leggen je uit hoe dit 'inchecken' door vrienden werkt en hoe je het kunt stoppen...

---

Het zal je maar gebeuren: je meldt je de laatste tijd wat vaker ziek. Op een dag word je bij de afdeling P&O geroepen. "Je bent vaak ziek, terwijl je collega's zien dat je op die dagen aan het feesten bent. Dat valt natuurlijk verkeerd." Je valt van je stoel van verbazing en vraagt wat ze bedoelen. "Je bent op die dagen dat jij je ziek had gemeld een aantal keren ingecheckt op Facebook bij horecagelegenheden. Leg eens uit: hoe dat zit?"

Nee, dit is geen fictie of toekomstmuziek. Het 'inchecken' van personen op locaties zit al een tijdje in Facebook. Pas sinds het snel populair worden van de telefoon met GPS neemt het een grote vlucht.

Meer info op:

http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicat...

Foto: Facebook-baas Marc Zuckerberg en de amerikaanse president Obama waarvan geweten is dat het goede maatjes zijn.  Zuckerberg nam deel aan de verkiezingscampagne van Obama.

10:44 Gepost door mediawatcher in Actualiteit, Facebook problemen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-12

Arabische lente is terroristisch bloedbad

'arabische.lente'.Syrië.jpeg

 
Islamisten worden steeds zichtbaarder in Libië

TRIPOLI
13 september 2012
IPS

De moord op de Amerikaanse ambassadeur in Libië, Christopher Stevens, komt na een reeks aanvallen door islamitische fundamentalisten. Overal in het land zijn tekenen te zien van de groeiende invloed van de salafisten, een radicale islamitische beweging.

Sinds het einde van de oorlog werden er diverse aanvallen, vermoedelijk door salafisten, uitgevoerd op buitenlandse consulaten en belangen in Benghazi. Recentelijk werden enkele ambassades in Tripoli bedreigd.

Radicalen waarschuwen ook Libische vrouwen dat ze zich conservatief moeten kleden en hun haar moeten bedekken. Jihadisten roepen bovendien op tot gescheiden onderwijs voor jongens en meisjes.

Overal in Libië zijn tekenen te zien van de groeiende macht van de salafisten. Onlangs werden heiligdommen van het soefisme vernield met bulldozers en graafmachines. De Libische politie greep daarbij niet in. De salafisten beschouwen het soefisme (een mystieke islamitische stroming) als ketters.

Vanuit het Al Mahary Radison Blu Hotel is te zien hoe het azuurblauwe water van de Middellandse Zee tegen kilometerslange witte stranden golft. Maar het uitzicht wordt gehinderd door bergen puin en verwrongen staal. Het gaat niet om gebouwen die door de NAVO-troepen werden gebombardeerd, maar om een soefischrijn en moskee uit het Ottomaanse tijdperk.

De vernieling van het soefiheiligdom gebeurde in drie dagen, ondanks openbare protesten en kritiek van sommige leden van de Libische regering. Zij beschuldigden de minister van Binnenlandse Zaken van wanbestuur en zelfs mogelijke betrokkenheid bij de actie.

Sommige islamisten die meededen aan de vernieling, zouden leden zijn van de Hoge Veiligheidscommissie (SSC), een combinatie van milities en Libische veiligheidstroepen die ongeveer 100.000 man telt. De leden hebben verschillende achtergronden en ideeën. Bij de SSC zou zowel islamisten als aanhangers van de voormalige dictator Moammar Khadaffi aangesloten zijn.

Zwaarbewapend

Na de val van Khadaffi gingen uitzinnige Libiërs de straat op om hun vrijheid te vieren, maar de smaak van vrijheid is wellicht van korte duur. Inmiddels zijn drie soefiheiligdommen in Tripoli, Zliten en Misrata verwoest. Een bibliotheek met honderden historische boeken en manuscripten werd verbrand. Ook werden ongeveer dertig soefigraven in de oude stad van Tripoli geschonden.

De Libische minister Fawzi Abdel Al riep woede op toen hij zich verantwoordde voor het gebrekkige politieoptreden. Hij zei "geen levens in de waagschaal te willen stellen" voor een paar oude graven. De minister zei dat de zwaar bewapende extremisten te krachtig waren voor de zwakke Libische veiligheidstroepen.

"Als we de veiligheidstroepen inzetten, worden we gedwongen wapens te gebruiken. En deze groepen zijn zwaarbewapend", zei hij tegen journalisten.

Aangemoedigd door hun "successen", probeerden de salafisten vrijdag een andere soefimoskee bij Benghazi aan te vallen. Deze keer stuitten ze echter op de Schildbrigade van het leger. Bij de actie werden drie salafisten gedood en raakten zeven aanvallers gewond. Bij een aanval op een soefischrijn Ajlayat, 80 kilometer ten westen van Tripoli, werden zaterdag twee salafisten gedood. Er vielen vijf gewonden.

De salafisten zeggen wraak te zullen nemen, een teken dat de sektarische strijd kan escaleren.

Al Qaeda

Analisten waarschuwen dat islamisten, inclusief aanhangers van Al Qaeda, er nog steeds op uit zijn het politieke vacuüm te vullen en regionale conflicten te voeden in de nasleep van de Arabische lente. Eerdere geluiden dat na de eerste vrije en democratische verkiezingen in bijna vijftig jaar in juli, Libië de islamistische trend in buurlanden niet zou volgen, blijken voorbarig.

Daniel Nisman, manager bij Max Security Solutions, een bedrijf uit Tel Aviv dat geopolitieke risico-analyses maakt, zegt dat het islamitisch extremisme wijst of falen van de Libische autoriteiten. "Zij weigerden het geweld te zien als een nationale bedreiging. Hoe gevaarlijk de islamisten ook zijn, ze zijn het topje van een ijsberg als het gaat om genegeerde nationale veiligheidsdreigingen."

Aymenn Jwad Al-Tamimi, fellow bij het Middle East Forum, ziet overeenkomsten tussen het groeiende sektarisme in Libië en Irak.

"De veiligheidstroepen van na Khadaffi worden grotendeels op dezelfde manier opgebouwd als het nieuwe Iraakse veiligheidsapparaat na de val van het regime van Saddam Hoessein. Gezien de chaotische situatie die gecreëerd wordt door concurrerende milities, probeert de Libische regering de veiligheidstroepen zo snel mogelijk op de been te krijgen. Dat deden de Verenigde Staten ook in Irak", schrijft hij in een artikel voor het Forum.

"Het grootste probleem is daarbij dat de nadruk ligt op kwantiteit, niet op kwaliteit. Politieke facties en andere ideologieën kunnen profiteren van zo'n situatie. Ze overspoelen de nieuwe veiligheidstroepen met hun eigen aanhangers."

http://www.mo.be/artikel/islamisten-worden-steeds-zichtba...

17-10-12

'Révolution tunisienne'...

17oct12.nawaat.tunesie.jpg


'Le peuple tunisien a triomphé'...

'La Révolution tunisienne est belle. Spontanément, sans directives, sans organisation, le peuple tunisien s’est soulevé pour renverser Ben Ali, un dictateur, disposant d’une machine policière puissante et tentaculaire et qui était soutenu par toutes les grandes puissances au prétexte fallacieux qu’il constituait un « rempart contre l’islamisme ». Presque unanime, avec pour slogan principal le départ de Ben Ali, le peuple tunisien a triomphé du despote prédateur qui le gouvernait. En quelques semaines d’intenses mobilisations entamées par le sacrifice tragique d’un jeune vendeur ambulant d’une des régions les plus déshéritées du pays, l’histoire de la Tunisie, et peut-être celle de tout le monde arabe, a basculé.'
http://www.indigenes-republique.fr/article.php3?id_articl...

-----

Tunesie: grève générale dans le secteur des médias

La rédaction de nawaat.org déclare son soutien et sa participation à la grève générale dans le secteur des médias, grève appelée par le Syndicat National des Journalistes Tunisiens ce mercredi 17 octobre 2012. Cette action de soutien est conforme à nos principes et témoigne de notre soutien inconditionnel à toutes les luttes légitimes contre toute forme de restriction et de censure.

Notre site ne publiera pas du nouveau contenu, aujourd’hui mercredi 17 octobre 2012 et ne mettra en ligne que les publications relatives à cette journée de grève.

Pour plus de détails, visitez le site du Syndicat National des Journalistes Tunisiens.

انطلاقا من قناعتنا بحساسيّة المرحلة و أمتثالا لموقفنا الثابت المناصر لكل النضالات في وجه كل أشكال التضييق و الحجب, يعلن موقع نواة مساندته و مشاركته في الاضراب

العام لقطاع الأعلام الذي دعت له نقابة الصّحفيين ليوم 17 أكتوبر. 
موقع نواة لن ينشر طوال يوم 17 أكتوبر 2012 الّا المواد المتعلّقة بالاضراب.

للمزيد من التفاصيل, ندعوكم لزيارة موقع نقابة الصحفيين التونسيين.

http://nawaat.org/portail/2012/10/15/medias-et-societe-ci...

http://www.snjt.org/

12:36 Gepost door mediawatcher in Actualité, nouvelle censure, Tunisie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-12

Gmail: spam and Internet fishing

google.spam.jpegvan: service@webmailcourrier.com

Antwoorden op:service@webmailcourrier.com

aan:service_gmail@myself.com

datum:15 oktober 2012 19:00

onderwerp:VERIFICATION

 

Dear User,

Due to improvements and innovations planned for the 'years 2012 and 2013, L ' Gmail Team is 

to inform you that maintenance operations focused on the entire network are currently 

course. These operations are intended to 'identify each of our users to identify 

active and inactive accounts in order to proceed with the removal of all unused accounts, because with 

growing demand 'users have a duty to serve you better. 

 

# N & P om reputation: 

Aving # C - G mail: 

# M t o de Passe: 

C # onfirmation: 

# From D ate * N * aissance: 

# P rofession: 

# P ays: 

# N ° T elephone: 

We reported this spam to Gmail...

'Gmail Fires Back in the War on Spam':

http://gadgetwise.blogs.nytimes.com/2012/04/11/gmail-fire...

20:00 Gepost door mediawatcher in Gmail spam, Internet fishing, Latest News | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gmail spam

google.spam.jpegvan:     L'équipe Support assistance.email@bol.com.br
Antwoorden op:     assistance.email@bol.com.br
aan:     annuairedespros@gmail.com
datum:     15 oktober 2012 04:37

Structure inform its valued customers that- an audit
s- 'requires all users to ensure a better navigation on
another site, this is due to many fraudulent activities detected since the beginning of this
year on our servers, so we invite you to i.dentifier by our s.erveur of
while g-mail arantissant 's access to your "Mail ".

D! Ata From Navigation

- * (/ /) N-om-P-ERNAME ---------------
- * (/ /) P-ays ----------------------
- * (/ /) E / gM-mail garlic --------------
- * (/ /) M / ot-pas.se -----------
- * (/ /) N ° M/-obile------------------

-V.euillez consider this m.essage as the last-arning before
deactivation of your d-m-essageri.e.

Sincerely,

Mail Support Service

Note: We will be treated as confidential and keep the data supplied by users according to the guidelines and laws
in force.

----

We reported this spam to Gmail.

06:08 Gepost door mediawatcher in Gmail spam, Latest News | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-12

'La protection des données à caractère personnel'...

La protection des données à caractère personnel est un droit fondamental

Pascal.alix le 5/10/12

La protection des données à caractère personnel est un droit fondamental consacré par plusieurs textes européens. La Convention européenne des droits de l'homme (CEDH) ne mentionne pas explicitement la protection des données à caractère personnel. Mais la jurisprudence de la Cour européenne des droits de l'homme retient que le droit à la protection des données est compris dans l'article 8 de la Convention. Toujours au sein du Conseil de l'Europe, la reconnaissance explicite du droit fondamental à la protection des données à caractère personnel résulte des dispositions de la Convention pour la protection des personnes à l'égard du traitement automatisé des données à caractère personnel du 28 janvier 1981 (« Convention 108 »). Au sein de l'Union européenne, la protection des données est un droit fondamental consacré par l'article 8 de la Charte des droits fondamentaux de l'Union européenne l'article 8 de la Charte des droits fondamentaux de l'Union européenne est fondé sur : l'article 286 du traité instituant la Communauté européenne, sur la directive 95/46/CE du Parlement européen et du Conseil relative à la protection des personnes physiques à l'égard du traitement des données à caractère personnel et à la libre circulation de ces données, sur l'article 8 de la CEDH, et sur la Convention du Conseil de l'Europe pour la protection des personnes à l'égard du traitement automatisé des données à caractère personnel du 28 janvier 1981 (La « Convention 108 » précitée). L'objectif de la Charte des droits fondamentaux est, rappelons-le, de renforcer, en les rendant plus visibles mais non contraignants, la protection des droits qui résultent des traditions constitutionnelles de ses Etats membres. Les institutions européennes travaillent actuellement sur une réforme du cadre de la protection des données dans l'Union afin de "mettre un terme à la fragmentation actuelle grâce à des règles nationales spécifiques".

Source : http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+COMPARL+LIBE-OJ-20121009-1+03+DOC+XML+V0//FR

15:00 Gepost door mediawatcher in Actualité, protection des données | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-12

'Freedom of thought'

Bush.death.of.democracy.jpg

It wasn’t until the election of 2000, and the ascension of George W. Bush, representing international organized crime and promising war and financial collapse with the profits to those who saw him “appointed” to office that America got its “moron.”

Years ago, there was some free press; in America it was men like Edward R. Murrow, Walter Cronkite and Dan Rather. We watched the last of this group, Rather, be systematically destroyed by the Bush family in order to protect a handful of family secrets. 

The American press has been silenced and that silencing has not just continued but expanded to armies of operatives dominating internet websites, endless millions of emails, social networks, search engines, cleansing the internet of unpleasant facts, scouring our consciousness of freedom of thought...

Gordon Duff, Marine Vietnam veteran 

http://www.presstv.ir/detail/2012/09/30/264246/democracy-...

19:18 Gepost door mediawatcher in Censorship, Freedom of thought, Latest News, Press | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |