06-10-14

Het laatste nieuws over Het Nieuwsblad

het-nieuwsblad.Meulemans.jpg

Fait Divers

 

Turnhout, 6 oktober 2014

 

Morkhoven-activist Marcel Vervloesem passeerde vandaag een café en werd door 5 mannen die aan een tafeltje zaten, uitgenodigd om plaats te nemen en iets te drinken.

Zij zeiden hem dat hij niet de enige was die door Het Nieuwsblad, en met name Ivo Meulemans van Het Nieuwsblad, de grond was ingeboord. 

'Het is een echte janet. Dat is nu juist de man die een gerechtskrant zoals Het Nieuwsblad nodig heeft ', aldus een van de mannen. 

Even verder in het café bleek een journalist van Het Nieuwsblad te zitten die reageerde met de woorden 'we zijn niet allemaal zo' en 'we kunnen er als journalisten niets aan doen'.

'Soort dekt soort. Ze zouden daar een wet op moeten opmaken', antwoordde een van de mannen.

Een schepen van de Stad Turnhout zat ook in het café en zal het gesprek ongetwijfeld gehoord hebben....

 

----

 

Op de blog http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/ wordt gewezen op de taak van de Vlaamse Journalistenvereniging (VVJ) die een hele theorie over de journalistieke deontologie op haar website verkondigt.

In de praktijk worden klachten over journalisten die geen rekening houden met de journalistieke deontologie echter geklasseerd omdat de Vlaamse Journalistenvereniging enkel voor de belangen van haar leden opkomt.

Foto: Yvo Meulemans

----

PS. Het Nieuwsblad maakt deel uit van de Corelia Mediagroep van de Vlaamse industrieel Thomas Leysen.  Thomas Leysen is de zoon van de inmiddels overleden André Leysen die destijds lid was van de Hitlerjugend.

De commentaren zijn gesloten.